KenniscentrumDe locatie › Landschapsarchitectuur › Landschapsarchitectuur

Landschapsarchitectuur

Het Slingeland Ziekenhuis werkt samen met een landschapsarchitect om het nieuwe terrein optimaal in te richten. De betrokken landschapsarchitect is Nico Wissing uit Megchelen in de Achterhoek. Nico Wissing is een bevlogen, gerenommeerd tuin- en landschapsarchitect, die wereldwijd geroemd is, en toonaangevende prijzen heeft binnen gehaald. Nico Wissing wordt betrokken bij de aanleg van de plek waar het nieuwe ziekenhuis gaat komen. Tevens adviseert hij over duurzaamheid.

Duurzame locatie

De ambitie is dat de locatie van het nieuwe ziekenhuis een levende en duurzame buitenruimte wordt, waarbij het landschap wordt verbonden aan het gebouw. Anders gezegd: de buitenruimte wordt het verlengstuk van het ziekenhuisgebouw. De filosofie hierachter is ‘back to basic’ en terug naar de natuur, met een positieve benadering van groen. Daarbij kan gedacht worden aan:
  • het gebruik van bijvoorbeeld planten en materialen uit de regio;
  • een groen dak dat bijdraagt aan minder stookkosten en meer groen;
  • het gebruik van zonnepanelen voor duurzaam opwekken van energie voor het ziekenhuis.
Het zijn slechts een aantal voorbeelden. Voor het nieuwe ziekenhuis en de buitenruimte wordt nu een plan uitgewerkt.

Een gezond ziekenhuis in een groene omgeving

Met adviezen en ondersteuning van Nico Wissing en aan zijn bedrijf verbonden experts, wil het Slingeland Ziekenhuis een ‘gezond ziekenhuis’ bouwen. Hierbij wordt een groene buitenruimte aangelegd, in harmonie met de omgeving en natuur. Dit biedt een gezonde werkomgeving voor personeel, en een aangename omgeving klimaat voor onze patiënten en naasten om zo goed en zo snel mogelijk te herstellen.

Interessante websites:
Deel deze pagina: