KenniscentrumDe nieuwe locatie › Landschapsontwerp › Landschapsontwerp

Landschapsontwerp

Op de plek van het nieuwe ziekenhuis wil Slingeland een gezonde en groene omgeving creëren, die het herstel van de patiënt bevordert en aangenaam is voor personeel en bezoekers. Daarom werken we samen met de bevlogen landschapsarchitect Nico Wissing uit Megchelen. Hij slaagt erin het duurzame gebouw van Wiegerinck architecten naadloos in te passen in het Achterhoekse landschap.

Groene oase

Van de omgeving zal veel rust uitgaan. Patiënten en bezoekers lopen straks in een oase van groen naar het nieuwe ziekenhuis. Patienten kijken tijdens hun verblijf uit om de groene omgeving. Voor personeel zal het een prettig omgeving zijn om in te werken. Verder zullen de parkeergarage en fietsenstalling met groen worden bekleed, waardoor ze in de omgeving opgaan.
 
9 - Foto boomgaard (1)© Slingeland Ziekenhuis (bij gebruik is toestemming vereist)
 

Te gast in landschap

Uniek is dat het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis is begonnen bij het ontwerpen van het landschap. Vandaaruit is het ontwerp voor het gebouw gemaakt. De organische vormen van het gebouw strekken zich als vingers uit in het landschap. Het ziekenhuis is te gast in het landschap, waarin de oude landschapsstructuur die verloren was gegaan, gedeeltelijk wordt hersteld.




Deel deze pagina: