KenniscentrumHet nieuwe ziekenhuis › Het ontwerp › Het ontwerp

Het ontwerp

Een patiëntvriendelijk ontwerp

Bij het ontwerpen van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis komt de patiënt op de eerste plaats. Het wordt een patiëntvriendelijk, overzichtelijk en duurzaam ziekenhuis in een groene omgeving. De patiënt en bezoeker zullen zich er snel op hun gemak voelen. Het is een overzichtelijk gebouw met veel daglicht en uitzicht op het mooie Achterhoekse landschap. In de merendeels eenpersoonkamers kan de patiënt in rust herstellen, eventueel samen met een naaste (rooming-in).7 - 1-p kamer (1)
© Slingeland Ziekenhuis (bij gebruik is toestemming vereist)

 
  
1 - impressie entreehal na binnenkomst (1)
© Slingeland Ziekenhuis (bij gebruik is toestemming vereist)

Overzichtelijk

Bij binnenkomst in het nieuwe ziekenhuis zal snel duidelijk zijn waar u moet zijn. U wordt ontvangen in de centrale hal, met zicht op de spreekkamers in een van de vleugels en de patiëntenkamers in een andere vleugel. De afdelingen liggen op een logische manier ten opzichte van elkaar en de loopafstanden zijn kort.


 

Modern

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in de zorg die we geven. Met behulp van nieuwe technologie maken we de zorg binnen en buiten de ziekenhuismuren mogelijk. Zo kunnen we de patiënt voor, tijdens en na zijn opname goed monitoren, in het ziekenhuis én thuis. Moderne verbindingen maken het makkelijker om intensief samen te werken met zorgpartners in onze regio en daarbuiten. 

Duurzaam

We zijn er trots op dat het nieuwe Slingeland een van de eerste volledig gasloze ziekenhuis van ons land wordt. Zonnepanelen wekken schone energie op. Ook kunnen we energie besparen door bepaalde delen van het gebouw tijdens de nacht of rustige uren uit te schakelen. 
 




Deel deze pagina: